7. YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ KONFERANSI’NDA YERİMİZİ ALDIK

Troya Çevre Derneği ve UEDAŞ işbirliği ile bu yıl 7. Çanakkale'de düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Konferansı'na Genel Müdürümüz Gökay Fatih Danacı, Ar-Ge Direktörümüz Mehmet Koç ve UEDAŞ yetkilileri katıldı. Konferansta yenilenebilir enerji kooperatiflerinin yetkililerinin yanı sıra ülkemizden ve uluslararası enerji uzmanlarından çok sayıda katılımcı yer aldı. Konferansta çeşitli oturumlar ile enerji kooperatifçiliği ve yenilenebilir enerji örnekleri dinleyicilere anlatıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gökay Fatih Danacı, "Uedaş olarak bizler de sürdürülebilir dünya ve gelecek için elini taşın altına koyan, yenilenebilir enerjiyi her fırsatta destekleyen bir yapı olarak Troya Çevre Derneği'nin bu oluşumunu desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Birlikte yenilenebilir enerji projeleri hazırlayıp uygulayarak bölgemize değer katmanın, enerji ekosistemine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaları gerçekleştirmenin en önemlisi geleceğe faydalı bir iz bırakmanın önemini biliyor, her fırsatta yeni projelerle destekliyoruz." diye konuştu.

 

Konferansta ayrıca UEDAŞ'ın da ortak olduğu, Enerji topluluklarının oluşturulmasını ve işletilmesini kolaylaştıran dijital ve modüler olan koordinasyon ve işbirliği hizmet platformu oluşturmayı hedefleyen Masterpiece Projesi'nin uluslararası katılımcıları da yer aldı. Ar-Ge Direktörlüğümüz tarafından yürütülen ve AB tarafından desteklenen MASTERPIECE projesi kapsamında 16 adet 3 kW toplamda 48 kW PV güneş enerjisi santrali kurulumunu gerçekleştirecek ve enerji akışı verilerini toplama amacıyla daha geniş bir projenin parçası olarak faaliyet gösterecek.


Paylaş