Sosyal konularda duyarlılığı arttırmayı hedeflediğimiz “Trafolar Konuşuyor” projemizin son durağı Balıkesir oldu. “Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır” ile “Kan Ver, Hayat Ver” mesajlarını trafolarımıza resmettik.

Trafolardaki tekdüzeliğin önüne geçmek ve toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz “Trafolar Konuşuyor” Projesi tüm hızıyla sürüyor. Söz konusu projenin bu seferki durağı Balıkesir’in Sındırgı İlçesi oldu. İlçede bulunan trafo binalarındakini atıl görüntünün önüne geçmek için, iki adet trafoyu “Emniyet kemeri hayat kurtarır” ile “Kan ver, hayat ver” mesajlarını uyguladık. Grafiti sanatçılarının çalışmaları sonucunda hazırlanan duvar yazılarıyla vatandaşı trafik kurallarına uyma ve kan bağışı yapma konusunda teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. 

“GÜNCEL VE TOPLUMSAL MESELELERDE BİLİNÇLENDİRİYORUZ”

Yapılan uygulamayı yerinde inceleyen Balıkesir İşletme Müdürümüz Tayfun Tutar, “Trafolar Konuşuyor” projesinin, şirketin toplumu bilinçlendirme çalışmaları kapsamında önemli bir yer tuttuğuna işaret etti. Proje ile atıl durumdaki trafoların, renkli ve sosyal mesajlarla donatılan binalara büründüğünün altını çizen Tutar şöyle konuştu: “Hizmet bölgelerimizde sürdürdüğümüz “Trafolar Konuşuyor” projesi ile vatandaşı güncel konularda ve toplumsal meselelerde bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için de ücra yerleri değil de daha merkezi halkın gelip geçtiği ve kolaylıkla görebileceği yerleri tercih ediyoruz.”

TRAFOLAR SOSYAL SORUMLULUĞA AÇILDI

2017 yılının Kasım ayında başladığımız “Trafolar Konuşuyor” projesi ile atıl konumda olan trafoları sosyal sorumluluğa açarak vatandaşların bilinçlenmesini hedefliyor. Proje kapsamında, “Engel Sen Olma”, “Emniyet Kemeri Hayata Bağlar”, “Kadına şiddete, dur de” sağlıklı yaşam ve bağımlılık konularını içeren uyarı ve bilinçlendirme yazıları da UEDAŞ’ın hizmet verdiği Balıkesir dahil 4 ilde 23 trafoda grafiti sanatçıları tarafından işlendi.


Paylaş