DÜNYA SÜT GÜNÜNDE MİNİKLERE SÜT İÇMENİN ÖNEMİNİ ANLATTIK

Süt tüketimi farkındalığı oluşturmak amacıyla Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.


21-27 Mayıs Dünya süt günü ve haftası dolaysıyla Gürsu Belediyesi Veteriner Hekimi Halil Eroğlu, UEDAŞ İşyeri Hekimi ve ÇEVREM Derneği genel başkanı Dr. Hüseyin H. Serdar ile Veteriner Hekim Sinan Sağlam tarafından öğrencilere sütün elde edilmesi, süt tüketiminin yararları ve doğru beslenme konularında bilgi aktardılar.


Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda 130 öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte okul müdürü Murat Ekmekçi, öğrencilerin süt içmeleri konusunda alışkanlık kazanmalarının öneminden, farkındalık eğitiminin yararlarından bahsetti.


Gürsu Belediyesi Veteriner Hekimi Halil Eroğlu, belediyemizin okul sağlığına önem verdiğini, Gürsu’da, okul çağı gençliğinin desteklendiğini, bunun içinde okullarımızda eğitim faaliyetlerine katkı verildiğini söyledi.


Öğrencilerin dikkatle takip ettiği konuşmacılardan UEDAŞ İşyeri Hekimimiz Dr. Hüseyin H. Serdar, protein, mineral ve vitamin yönünden oldukça zengin olan sütün çocukluktan itibaren içilmesi halinde insan gelişimine çok büyük katkı verdiğini, hastalıklara karşı direnç oluşturduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, diş, kemik ve kas sistemini geliştirdiğini, boy ve kilo arasındaki dengeyi olumlu etkilediğini söyledi. Serdar, her gün en az bir bardak süt içmenin, dengeli beslenmenin ve kahvaltı yaparak evden çıkmanın okul başarısını da artırdığını, bedensel gelişme yanında zihinsel aktiviteleri ve zeka gelişimini de hızlandırdığını, ileri yaşlarda sütü yoğurt, ayran ve peynir olarak tüketmenin daha da yararlı olduğunu, süt kullanımı alışkanlığının erken yaşlarda kazandırılmasının insan sağlığına olan faydalarından bahsetti.


Veteriner Hekim Sinan Sağlam, ülkemizin süt üretimin dünyanın ilk üç ülkesinden biri olduğunu, Bursa’nın da en çok süt üreten kent olduğunu belirterek, en çok inek sütünün üretildiğini, bunun yanında koyun, keçi ve manda sütüne de talebin çok olduğunu, besin hijyenine önem verildiğini, böylelikle hayvanlardan insanlara geçen Brusella ve şarbon gibi hastalıklarla mücadele edildiğini söyledi.


Paylaş